Wat kun je met voetreflexmassage behandelen?

  • Stress

  • Vermoeidheid

  • Emotionele klachten

  • Spijsverteringsklachten

  • Nek- en rugklachten

  • Hoofdpijn of migraine

  • Hormonale problemen (menstruatie, overgang, zwangerschap)

  • Slaapproblemen

  • Ontspanning

Iemand hoeft niet ziek te zijn om baat te hebben bij voetreflex massage. Voor veel mensen betekent de behandeling een opkikker. Voor anderen is het een preventief middel om niet uit balans te raken. Bovendien kan het een moment van totale ontspanning zijn waardoor men zich weer vol goede moed kan concentreren op het afslanken.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Uit ervaring blijkt dat een behandeling over het algemeen als zeer ontspannend wordt ervaren. Komt iemand dus voor ontspanning, dan kan één behandeling voldoende zijn.
Zijn er echter klachten aanwezig, dan is het aantal behandelingen onder andere afhankelijk van de aard en de duur van de klachten. Daarnaast spelen ook de totale lichamelijke gesteldheid (het herstelvermogen van het lichaam) en de huidige levenswijze een rol. Het is dus moeilijk van te voren vast te stellen hoeveel behandelingen er precies nodig zijn. Na de eerste behandeling kan men al verlichting voelen en afhankelijk van de persoon kunnen er nog 5-10 behandelingen volgen.

Verder kan men ook om de 4-6 weken een behandeling ondergaan om in balans te blijven of gewoon ter ontspanning.

Wat is een voetreflexmassage/voetreflexologie?

Men gaat ervan uit dat lichaam en geest in evenwicht moeten zijn. Alle organen, weefsels en zenuwen in de rest van het lichaam zijn verbonden met de voeten van een mens. Wanneer deze zenuwen en weefsels vanuit de voeten niet juist of volledig functioneren ontstaan er blokkades in de natuurlijke energiedoorstroming, met als gevolgd dat er lichamelijke pijntjes kunnen optreden, of dat een persoon zich ziek voelt.

Deze voetreflexmassage helpt om het lichaam te ontspannen en helpt daarmee om eventuele blokkades te verwijderen en de energiedoorstroming te bevorderen, waardoor lichaam en geest weer in evenwicht raken. Deze vorm van drukpuntmassage zorgt voor een algehele welbevinding van het lichaam en zorgt voor een betere doorbloeding. Dit heeft als gevolg dat afvalstoffen beter naar uitscheidingsorganen kunnen worden vervoerd. Tevens worden de hormoon- en zenuwfuncties kwalitatief gezien beter.

Wij genezen niet, maar we helpen u uzelf te genezen. Wij behandelen niet alleen dat gedeelte van de voeten waar zich de klacht of de pijn bevindt, maar beide voeten helemaal en op die manier de 'mens als geheel'.