Katja Berger

Doordat mijn kinderen allebei veel allergie├źn hadden, kwam ik in aanraking met bioresonantie. De behandeling bij mijn kinderen sloeg heel goed aan. Mijn interesse was gewekt en ik besloot een opleiding te volgen tot bioresonantie-therapeut.

Gedurende de afgelopen 10 jaar heb ik vele pati├źnten naar tevredenheid kunnen helpen en werd ik erkend als natuurgeneeskundig therapeut door zorgverzekeraars en beroepsverenigingen. De consulten werden vergoed door de zorgverzekeraars.

Per 1 januari 2017 heeft de beroepsvereniging onder druk van de zorgverzekeraars de eisen rond opleiding bijgesteld. Ondanks dat ik achter verdergaande professionalisering sta van de alternatieve gezondheidszorg en ik jaarlijks bijscholing volg op het gebied van bioresonantie en natuurgeneeskunde, kan ik me niet vinden in deze wijzigingen. Daarom heb ik ervoor gekozen uit de beroepsverenigingen te stappen. De vergoeding door zorgverzekeraars komt daarmee te vervallen.

Ik wil de vrijheid voelen om dat te doen wat goed is voor de mensen die mij consulteren en niet gebonden zijn aan de beknellende verplichtingen van een beroepsvereniging of koepelorganisatie.

Video LifestyleXperience op RTL4